RESTAURACIJA

Rekonstrukcije j.d.o.o. ima tim iskusnih stručnjaka za potrebe  restauracije vaše kamene, zapuštene i ruševne kuće. To će uraditi na najprimjereniji način, tako da sačuvamo svu ljepotu tradicionalne gradnje, a opet da vam pružimo sav komfor termo, hidro i zvučne izolacije koji pružaju najmoderniji materijali.

Kamena kuća je prava vrijednost dalmatinske tradicionalne gradnje. Porast zanimanja za kamenu kuću u Dalmaciji vezan je za turističku potražnju na asortiman kamenih kuća. Potražnja je izazvana osim prihvatljivim cijenama, ponajviše činjenicom da je riječ o atraktivnim odmorištima za kupovno sposobne strance koji žele odmor u tradicionalnom okruženju uz komfor kao kod novogradnje.

Kod restauracije, vanjske intervencije na zatečenom objektu u principu bi trebale biti minimalne. Kod odabira materijala, preferira se kamen. I to ručno klesani kamen, tradicionalni materijal gradnje. Zbog toga su kamene kuće unaprijed u tržišnoj prednosti, što nije slučajno, jer je taj materijal izvrsna toplinska izolacija budući da ljeti hladi, a zimi spriječava prodor hladnoće.